gewürzen,
V.
1.
›(eine Speise) würzen‹; ütr.: ›etw. beschönigen‹.
Bedeutungsverwandte:
 4, ; vgl. ,  3, , ; zur Ütr.:  1, ,  8,  2,  4.

Belegblock:

Voc. inc. teut.
pp ijv
(
Speyer
um 1483
/
4
):
wurczen vel gewurczen die spise.
Schmitt, Ordo rerum
639, 14
(
oobd.
,
1433
):
Condire [...] gewürczen [...] cruden [...] smakhaftich maken [...] gesmackgeben [...] gebürczen.
2.
›sich wo einwurzeln‹.
Bedeutungsverwandte:
vgl. .

Belegblock:

hail. altvaͤter (
schwäb.
,
E. 14. Jh.
):
zehuͤden das kain boͤsú begird [...] zuͦ unserem herczen kume wan wie sú in dem herczen gewurczend so wachsend da bald v́ppig gedenk.