brüling,
der
;
–/-e
.
›junges Schwein, Ferkel (das nach der Schlachtung gebrüht wird)‹;
zu
brühen
 1.
Syntagmen:
einen b. bezalen / braten / halten / kaufen / mezgen
.

Belegblock:

Joachim, Marienb. Tresslerb.
184, 17
(
preuß.
,
1402
):
1 m. 8 scot vor zwene brulinge gekouft zu den broten.
Lamprecht, Dt. Wirtschaftsl.
3, 256, 35
(
mosfrk.
,
1395
):
zwei swin und einen bruͤling alle jerlichs unserm kelner zu Welschpilliche davon zu lieveren und zu bezalen.
Müller, Nördl. Stadtr.
535, 6
(
schwäb.
,
1481
):
Es sol auch furo dhain metzger noch beck dhain prüling metzgen, der under zehen pfunden kouft sei.
Preuss. Wb. (Z)
1, 836
;
Pfälz. Wb.
1, 1280
;
Schwäb. Wb.
6, 1699
;
Öst. Wb.
3, 1163
.